Nove aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“

Autor: na 16. listopada 2019.

 

U sklopu nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“ u Metkoviću će se do kraja tjedna održati nekoliko akcija promoviranja zdravih načina življenja.

U četvrtak, 17. listopada održat će se akcija „Hodanjem do zdravlja“  kojoj je cilj informirati i educirati građane svih dobnih skupina o učincima redovite tjelesne aktivnosti koja se pozitivno odražava na fizičko i psihičko zdravlje. U zajedničkoj šetnji mogu sudjelovati svi zainteresirani sugrađani, a polazak je u 9 i 30, iz malog parka kod DM-a.

U petak, 18. listopada, ispred prostorija Gradskog društva Crvenog križa, u vremenu od 9 do 11 h organizirano je mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, a u subotu, 19. listopada, u parku kod DM-a, u vremenu od 9 i 30 do 11h održat će se edukativno zabavne igre za djecu.

Na nacionalnoj razini, projekt „Živjeti zdravo“ povodi se kroz pet komponenti, a Grad Metković je uključen kroz program „Volonteri u parku“.

Aktivnosti koje se održavaju u Metkoviću zajednički provode Zavod za Javno zdravstvo i Gradsko društvo Crvenog križa, a koordinatorica je kineziologinja Vedrana Mordžin.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik