U Opuzenu se priprema vježba civilne zaštite STREAM 2021

Autor: na 7. listopada 2021.

Krajem listopada ove godine, predviđeno je održavanje stožerno-zapovjedne vježbe operativnih snaga Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom STREAM 2021.

Vježba će se održati u Centru za nadzor i prevenciju rizika od poplava u Opuzenu, a organizira se u suradnji županijskog Stožera civilne zaštite te stožera civilne zaštite gradova Metković, Opuzen i Ploče.

Cilj najavljene vježbe bit će provjera sposobnosti operativnih snaga civilne zaštite tijekom pozivanja, aktiviranja i početka rada stožera civilne zaštite na lokalnim i regionalnoj razini te upoznavanje s planskim dokumentima iz područja civilne zaštite.

U Metkoviću, Pločama i Opuzenu ove su godine imenovani novi načelnici stožera civilne zaštite te će im ova vježba poslužiti ne samo kako bi se bolje upoznali sa sadržajem Planova djelovanja civilne zaštite, već i kao priprema za zimsko razdoblje i moguće nepovoljne hidro-meteorološke uvjete.

Kroz stožerno-zapovjedne vježbe se, također, pokazuju i određene manjkavosti postojećih Planova, pa su ujedno prilika za njihov ispravak ili unapređenje.

Osim toga, u srijedu 6. listopada, u Dječjem vrtiću Opuzen voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić održala je edukaciju polaznika vrtića i njihovih odgajateljica na temu prirodnih prijetnji koje uzrokuju katastrofe, s naglaskom na ispravno ponašanje u slučaju potresa.


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik