U Opuzenu svečano otvoren Centar Europe Direct

Autor: na 7. listopada 2021.

Danas je u Opuzenu održano svečano otvorenje Centar Europe Direct Dubrovačko-neretvanske županije koji je s radom započeo 1. svibnja ove godine.

Ravnateljica regionalne agencije DUNEA, Melanija Milić, objasnila je kako je njegova funkcija približiti europske vrijednosti građanima naše Županije te imati obrnuti smjer, od građana prema europskim institucijama. Valja istaknuti kako je ovo tek jedan od 10 ovakvih centara u Hrvatskoj, odnosno jedan od 420 centara u Europi.

Prilikom njegovog otvaranja, župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako se u Hrvatskoj koriste velika sredstva iz europskih fondova te kako je Dubrovačko-neretvanska županija u tome posebno uspješna. „Međutim, želimo na ovaj način uključiti naše sugrađane u sukreiranje politika Europske unije“, dodao je.

Otvaranju centra prisustvovao je i Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Ognian Zlatev, koji je istaknuo važnost ovakvih projekata za Komisiju zbog mogućnosti informiranja građana o pogodnostima koje članstvo u EU nudi.

Dodajmo kako ukupna vrijednost projekta za 2021. godinu iznosi 185 752,50 HRK, a predviđeno trajanje projekta je kraj prosinca 2021. godine. S Europskom komisijom potpisan je okvirni sporazum o partnerstvu za Europe Direct u trajanju od 56 mjeseci kojim se uspostavlja dugoročna suradnja (okvirno partnerstvo) za dodjelu bespovratnih sredstava EU-a.

 

 

 


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik