U Metkoviću započelo prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu „Uzmite novac strankama“

Autor: na 13. svibnja 2019.

[Sponzorirana objava]

Građanska inicijativa „Uzmite novac strankama“ kojoj se priključio Živi zid danas je u Metkoviću započela s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma o ukidanju proračunskog financiranja političkih stranaka.

Referendumom bi se tražile izmjene Ustava na način da se zabranjuje financiranje političkih stranaka sredstvima državnih, županijskih, gradskih i općinskih proračuna. Potpisi se prikupljaju na više od 500 lokacija diljem Hrvatske, do 26. svibnja.

Glavni tajnik Živog zida i nositelj stranačke liste za EU izbore Tihomir Lukanić pozvao je građane Metkovića da podrže inicijativu.

„Pozivam sve građane Metkovića da dođu ispred glavne pošte! Tu ćemo biti u narednim danima, ovisno o intenzitetu odaziva. Smatramo da je postojeći politički sustav duboko nepravedan i da bismo ga ovim udarom značajno oslabili, to jest, da bismo zaustavili bezvremensku vladavinu HDZ-a i SDP-a koji se financiraju novcem poreznih obveznika, koji plaćaju time svoje birače i koji sebe de facto vječno održavaju tim načinom na vlasti. Dođite, dajte potpis jer smatramo da je ova inicijativa nešto što doista može promijeniti stanje u društvu“, rekao je Lukanić.

U slučaju lijepog vremena potpisi će se prikupljati na Trgu kralja Tomislava, a za raspisivanje referenduma potrebno je 370 000 potpisa.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik