U Metkoviću vozio pod utjecajem marihuane

Autor: na 25. studenoga 2019.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 655 represivnu mjeru od kojih najviše, njih 451, zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Najveća novčana kazna izrečena je 36-godišnjaku u Pločama. Kontrolom je utvrđeno da vozač upravlja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Osim toga, vozač se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu, nepropisno je skrenuo i kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je doveden na Općinski sud u Metkoviću gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20 800 kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Vožnja pod utjecajem marihuane

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izdvajaju slučaj kada je, prilikom kontrole prometa, u Metkoviću zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 22-godišnjak, koji je posjedovao manju količinu droge marihuane. Droga je uz potvrdu oduzeta, te je utvrđeno da je vozač prilikom upravljanja vozilom bio pod utjecajem marihuane. Osim toga, vozač nije posjedovao osobnu iskaznicu.

Vozač je isključen iz prometa te mu je uručen prekršajni nalog u visini od 15 400 kuna, kao i mjera tromjesečne zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik