U Metkoviću se na testiranje za upis u Policijsku akademiju odazvalo 70 kandidata

Autor: na 30. svibnja 2019.

U Srednjoj školi Metković i gimnazijskoj dvorani danas se provodi testiranje oko 70 kandidata koji su se prijavili za upis na Policijsku akademiju u Zagrebu.

Testiranje se provodi u sklopu natječaja Ministarstva unutarnjih poslova putem kojeg će se na Policijsku akademiju primiti 750 novih policajaca.

Načelnik policijske Akademije Dubravko Novak rekao je da se danas u Metkoviću testiraju kandidati koji su se na natječaj prijavili do 15. svibnja.

„Kandidati danas polažu testove iz psihologije, odnosno, test osobnosti i inteligencije, kao i testove opće kulture i poznavanja stranog jezika i informatike. Također će dokazati i svoje tjelesne mogućnosti. Svi oni koji zadovolje uvjete, obavit će razgovor s povjerenstvom koje obavlja testiranje. To je prvi dio testiranja i kandidati koju ga prođu su, mogu reći, jednom nogom već u policiji. Ostaje još sigurnosna provjera koju će odraditi nadležna policijska uprava, kao i zdravstveni pregled u Domu zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova“, rekao je Novak.

Veći broj prijava na natječaj koji traje do 31. srpnja očekuje se nakon rezultata državne mature, a, ovisno o zainteresiranosti, u Metkoviću će biti održano još jedno ili dva testiranja.

Policijsku akademiju trenutno pohađa 98 budućih policajaca iz županije koji će od 1. kolovoza raditi u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik