„Sinovi i kćeri Neretve“ pozivaju na prosvjed u Opuzenu

Autor: na 31. svibnja 2019.

 

U organizaciji građanske inicijative Sinovi i kćeri doline Neretve u subotu, 1. lipnja, u Opuzenu će bit održan još jedan prosvjed kojim će zatražiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Kontinuiranim prelaženjem pješačkog prijelaza na Jadranskoj magistrali u Podgradini, od 9 do 21 h građani okupljeni u inicijativi još će jednom od nadležnih zatražiti da se donese odluka o izgradnji županijske bolnice od regionalnog značaja u dolini Neretve, uspostavu hitne helikopterske medicinske službe, integraciju Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći te ulaganje u razvoj medicinskog kadra.

„Pozivamo sve žitelje doline Neretve, najprije roditelje s malom djecom, liječnike, ostalo medicinsko osoblje, sportaše, studente, javne osobe, umirovljenike, radnike. Izađimo svi skupa za našu i budućnost naše djece i ustrajmo u našim zahtjevima da imamo zdravstvenu zaštitu dostojnu čovjeka, da nam ljudi ne umiru zbog nedostatka medicinskih pomagala na koja imamo zakonsko pravo. Izađimo na mirni prosvjed 1.6.i pokažimo da nas je briga za našu budućnost i da nikakvi milijuni ne mogu platit jedan ljudski život. Izađimo danas jer svakome od nas već sutra može trebat baš ono za što se borimo danas. Ne želimo i nećemo bit pacijenti drugog reda“, poručuju u svom pozivu za javnost, članovi građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve.

Policija će regulirati promet 

Iz Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske potvrdili su da je građanska inicijativa prijavila javno okupljanje na parkiralištu hotela “Merlot” u Podgradini, ali da nitko ne smije zaustavljati i ometati promet. Ukoliko ipak dođe do ometanja prometa, policija će postupati u okviru svojih ovlasti.

„Ukoliko se prosvjed bude proširio na javnu prometnicu, policija će poduzeti sve mjere i radnje da osigura normalno odvijanje prometa“, ističe glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko – neretvanske, Davorka Bečić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik