U Metkoviću obilježen Međunarodni dan mladih

Autor: na 13. kolovoza 2019.

Jučer se u Gradskom parku, u sklopu projekta Udruge Dobra „Aktiva-pozitiva br. 2“ obilježio Međunarodni dan mladih.

Dan mladih svake godine se obilježava 12. kolovoza, kako bi se usmjerila pozornost na život i probleme mladih.

„Mladi nemaju dovoljno informacija u vezi njihovih prava i načina na koji će oni nešto organizirati, odnosno, unaprijediti svoj život u zajednici. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana mladih je, zapravo, da mladi shvate da, ako imaju ideje i potrebe da mogu sve ostvariti u svojim mogućnostima“, rekla je Simona Pavlović, predsjednica Udruge Dobra.

Pavlović je istaknula i da mladi kroz rad s udrugama koje rade s njima, kao što je Udruga Dobra, mogu steći nova znanja, upoznati se sa svojim pravima i mogućnostima te saznati kako se aktivirati u društvu.

Udruga je Međunarodni dan mladih obilježila u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa, čiji su volonteri održali radionicu i prezentaciju prve pomoći. U večernjim satima uslijedio je i koncert mladih glazbenika, Katarine Talajić, Antonia Dominikovića, Ante Zovke i Domagoja Volarevića.

Cilj projekta „Aktiva-pozitiva br. 2” je unaprjeđenje kvalitete života mladih osoba i osoba na području doline Neretve, a Udruga Dobra provodi ga u partnerstvu s Općinom Zažablje, Gradom Metkovićem i Centrom za socijalnu skrb Metković. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik