The Blondes predstavile su novi singl ‘Mol’

Autor: na 7. veljače 2018.

Sjajne The Blondes predstavile su novi singl ‘Mol’ u jučerašnjoj emisiji ‘Music pub Zlatka Turkalja’ na 2. programu Hrvatskog radija.

“Inspiraciju za ovu kao i za sve protekle Elline i moje pjesme crpimo iz života. Magično je što kroz pisanje pjesme možeš doživjeti katarzu nekog određenog trenutka, lijepog ili manje lijepog. Sve proživjeti, sažeti u glazbu i stihove i sve svoje strasti, emocije i slabosti uobličiti u pjesmu. Nedavno sam čula divan izraz – kiparstvo zvuka! Na neki način oblikuješ glazbu proživljenim. Da li je to pametno? Ne znam! Al’ meni je osobno jako napeto i oslobađajuće… I na kraju kada ti priđu ljudi koji kažu da su osjetili ono o čemu pjevaš i to do suza, to je moj Porin, Crni Mačak, Šansonijer sve u jednom. Ne treba mi više. Prošla godina bila mi je turbulentna, teška. Pjesma govori upravo o tim trenucima i onoj jednoj osobi koja je tu baš onda kada nisi dobro. Svi mi zapravo proživljavamo manje ili veće crne periode u životu, trenutke kada se osjećamo izgubljeno, bespomoćno jer je život nešto drukčiji od “beauty facebook” maske kojom skrivamo vlastite neuspjehe i slabosti od drugih ljudi. Predivnoća leži u tome kada shvatiš da u tim teškim trenucima imaš barem jednu osobu na koju možeš računati, koja ti neće okrenuti leđa i dati ti da se predaš”, rekla je o novom singlu autorica glazbe i teksta, Kristina Radovčić Kiki.

Pjesmu su posvetile upravo onim osobama koje su tu, koje ostaju uz njih i kad je “južina”. Ove dvije Riječanke osvojile su publiku odličnim singlovima, ali i koncertima uz dvije gitare, nasnimljeni ritam te prateće vokale. Upravo su takav, topli i prirodni zvuk, zadržale i u produkciji ove pjesme što više odgovara njenoj intimi. Producent pjesme te druga bass gitara je Alen Brentini, čarobnjak s podebljim glazbenim “dosjeom”. U Hrvatskoj je neko vrijeme svirao s Akijem Rahimovskim, a danas pretežno svira i radi vani s drugim renomiranim glazbenicima, ali i na vlastitim projektima.

“Upravo je on imao najviše senzibiliteta prema akustičnom pristupu dua The Blondes. S njim je na prvu bila kemija i pjesmu smo vrlo brzo posnimili i to bez klika (metronoma). Prigušili smo svijetla da napravimo atmosferu te krenuli svirati. Na taj način pustili smo da pjesma prirodno diše. Emocija je dirigirala tempo, ne metronom! Složili smo se da se glazba stvara za ljude, koji osjećaju i misle, a ne za robote i zato nismo robovali pravilima”, složile su se The Blondes, Kiki i Ella.

Spot za ovu pjesmu je u pripremi, a snimat će ga poznati mladi redatelji Ira Tomić i John Kardum koji su dosad, poput pravih malih filmskih remek djela, uprizorili sve pjesme dua The Blondes.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik