Terenska nastava na Interliberu

Autor: na 15. studenoga 2016.

U sklopu terenske nastave iz hrvatskoga jezika, učenici Srednje škole Metković su posjetili sajam knjiga Interliber koji je prošloga tjedna održan u Zagrebu.

Cilj nastave je bio učenicima omogućiti upoznavanje i istraživanje novih lektirnih izdanja te dosadašnja teorijska iskustva primijeniti u praksi uz mentorstvo nastavnica hrvatskog jezika Suzane Nižić, Marije Menalo, Sanje Raguž i Danijele Baćilo koja nam je kazala što je terenska nastava obuhvaćala.

„Učenici su sudjelovali u različitim zadacima kao što su pretiske starih djela, tražili su ponudu tematskih izdanja te sudjelovali na radionicama poput one o robotici. Imali su mogućnost upoznati pisce čija djela čitaju te sudjelovati na predstavljanju najnovijih uradaka.  Pogledali su i predstavu Histriona Tatarski biftek koja prikazuje svijetle i tamne strane hrvatskoga društa“, kazala je profesorica Baćilo te dodala da je ovakav oblik učenja omogućio korelaciju nastave hrvatskoga jezika s nastavom iz povijesti, zemljopisom, građanskim odgojem i biologijom.

„Učenici su dobili mogućnost pročitana izdanja upoznati na izvornim lokalitetima te posjetiti one o kojima će tek čitati kako bi dobili potpuniji osjećaj djela. Tako smo u sklopu nastave, posjetili i Krapinu u kojoj je rodna kuća Ljudevita Gaja, a posjetili smo i Muzej evolucije“, istaknula je Baćilo.

Ovakva nastava osim što omogućava praktično učenje, omogućava i razvijanje ostalih vještina važnih za nastavak obrazovanja, ali i života učenika.

„Ovakav oblik učenja omogućava druženje izvan učionice, stvaranje prijateljstava, poboljšavanje vještine dogovaranja te stvaranje kolektiva“, kazala je Baćilo te naglasila da će zabilješke i fotografije s putovanja učenici prikazati na plakatu koji će biti izložen u prostorijama Srednje škole Metković.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik