Sve veći broj volontera u Metkoviću

Autor: na 5. prosinca 2018.

 

S ciljem skretanja pažnje na važnost volonterskog rada te podizanja njihove vidljivosti na međunarodnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini na današnji dan, širom svijeta, obilježava se Međunarodni dan volontera.

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za opću ili dobrobit druge osobe, a bez želje za financijskom dobiti.

Volontere u Metkoviću koordiniraju Gradsko društvo Crvenog križa, udruge te Volonterski centar Dobra. U centru, koji djeluje od 2015. godine,  okupljaju 50 –  ak volontera, organiziraju volonterske akcije te surađuju s ustanovama, udrugama i školama s područja grada Metkovića.

Koordinatorica projektnih aktivnosti, Simona Pavlović je istaknula kako su akcije solidarnosti u predblagdansko vrijeme, čišćenje Predolca, organizacija sportskih manifestacija te različite radionice sa starijim osobama, samo neke u kojima sudjeluju volonteri iz centra.

„Sve više ljudi, a posebice mladih želi sudjelovati u volonterskih akcijama. I ovom prilikom, pozivam sve zainteresirane u Volonterski centar Dobra kako bismo ih mogli informirati o vrijednostima koje donosi volonterstvo i kako bi nam se pridružili u našim akcijama“, kazala je koordinatorica projektnih aktivnosti, Simona Pavlović.

“Uljepšaj baki Božić”

Sljedeća humanitarna akcija u kojoj će volonteri sudjelovati bit će „Uljepšaj baki Božić“ koja će trajati od 12. do 21. prosinca. Cilj akcije je prikupljanje higijenskih potrepština i  prehrambenih proizvoda koji će se dijeliti korisnicima programa „Pomoć u kući“ i socijalno ugroženima starijim i nemoćnim osobama s ruralnoga područja doline Neretve.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik