Stožeri civilne zaštite Metkovića, Kule Norinske i Zažablja prošli stručno osposobljavanje

Autor: na 12. travnja 2018.

 

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje područnog ureda Dubrovnik danas je u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću održano Stručno osposobljavanje Stožera civilne zaštite za tri jedinice lokalne samouprave – grada Metkovića te općina Kula Norinska i Zažablje.

Program osposobljavanja sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela, a polaznicima je prezentirano nekoliko tema, među kojima su psihološki aspekt u kriznim situacijama, postupci u kriznom upravljanju te studije slučaja i simulacijske vježbe.

“Ovo je stručno osposobljavanje važno jer ljudi nisu upoznati sa situacijom u slučaju velikih nesreća i katastrofa. Bitno je izbjeći paniku i poduzeti određene pravovremene korake kako bi se izbjegle veće nesreće, odnosno postojeće svele na minimum”, kazao je viši stručni savjetnik za prevenciju i planiranje Andrija Rajič

Polaznici koji su prošli današnje osposobljavanje dobili su potvrdu da rade kao članovi stožera u slučaju velikih nesreća na području lokalne samouprave svoje jedinice.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik