Stožer civilne zaštite Grada Metkovića donio odluke vezane uz nove mjere zaštite od koronavirusa

Autor: na 19. ožujka 2020.

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Metkovića održanoj u četvrtak, 19. ožujka, u prostorijama Ustanove za kulturu i sport Metković, raspravljalo se o mjerama zaštite od novog koronavisrusa (COVID-19) i o postupanju nadležnih tijela oko provođenja Odluka o proglašenju Zakona o dopuni sustava civilne zaštite.

Na sjednici se odlučilo sljedeće:

  1. Sukladno Odluci o proglašenju Zakona o dopuni sustava civilne zaštite, zatvaraju se svi ugostiteljski objekti osim onih koji vrše dostavu i pripremu hrane.
  2. Mole se stariji sugrađani da izbjegavaju kretanja i napuštanje svojih domova dok su na snazi novonastale mjere, a sve u cilju zaštite njih samih.
  3. Zatvaraju se sportska i dječja igrališta, a kontrolu istih će vršiti komunalni redari i povjerenici civilne zaštite za gradske četvrti.
  4. Pogranični radnici, oni koji ispunjavaju uvjete, na temelju Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je u ovom trenutku na snazi, mogu preći državnu granicu RH, uz potvrdu o radu ishođenu od svog poslodavca, uz predočenje putovnice.
  5. U ovom trenutku, sukladno važećim Odlukama nadležnih tijela, Granični prijelazi Klek i Zaton-Doli određeni su kao tranzitni bez ikakvog zaustavljanja kroz Neum i preko njih je moguć uz predočenje osobne iskaznice.

Građani se mole da prate i pridržavaju se uputa i odluka Stožera civilne zaštite RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i Stožera civilne zaštite Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije.

Izvor: Grad Metković

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik