U Metkoviću s radom počinje ordinacija za pregled građana sa simptomima koronavirusa

Autor: na 19. ožujka 2020.

Dom zdravlja Metković je, nakon upute Ministarstva zdravstva da se osiguraju posebno izdvojene ordinacije za trijažni pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus, uredio i organizirao potreban prostor za ordinaciju.

Ordinacija se nalazi u pomoćnoj zgradi Doma zdravlja Metković u ulici Ante Starčevića na broju 12, te s radom počinje u petak, 20. ožujka.

U ordinaciji će biti organizirano 24-satno dežurstvo, a u njoj će, po rasporedu, dežurati timovi obiteljske medicine i, budući da je Ministarstvo zdravstva objavilo naputak o mobilizaciji zdravstvenog osoblja, ostali zdravstveni djelatnici Doma zdravlja.

Iz Doma zdravlja Metković su zamolili pacijente da se strogo pridržavaju preventivnih mjera i naputaka vezanih uz prevenciju za prevenciju širenja koronavirusa, te da ukoliko sumnjaju da su zaraženi virusom COVID-19, da nikako ne dolaze u prostorije Doma zdravlja ili Hitne medicinske pomoći. Građani bi u tom slučaju trebali iz svoga doma nazvati epidemiologa na broj 098 243-454 ili novu ordinaciju na broj 020 800 071.

Također je upućen apel svim rizičnim skupinama, kroničnim bolesnicima i osobama starijim od 65 godina, da se telefonski posavjetuju s obiteljskim liječnikom prije dolaska u ordinaciju Doma zdravlja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik