Štimac: „Dnevna bolnica Metković nije predizborna priča“

Autor: na 25. siječnja 2017.

 

Ravnatelj Doma Zdravlja Metković, Mihovil Štimac i  župan Nikola Dobroslavić održali su prvi operativni sastanak na temu tehničkog i funkcionalnog organiziranja Dnevne bolnice Metković.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i županijski pročelnik za zdravstvo  Dario Kulišić i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Mario Bekić, dogovoreno je kako je cilj buduću metkovsku dnevnu bolnicu smjestiti u bivšu zgradu Općinskog  suda.

Naime, iako su pristanak za proširenje  metkovske zdravstvene ustanove dali Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo državne imovine, za službenu dodjelu ove zgrade Domu zdravlja, potrebna je još i potvrda Ministarstva unutarnjih poslova koju Štimac očekuju kroz narednih mjesec dana.

Buduća dnevna bolnica poboljšala bi kvalitetu  sadržaja doma zdravlja te postala mjesto na kojem bi pacijenti s ovoga područja mogli dobiti terapiju zbog koje trenutno moraju odlaziti u Dubrovnik, istaknuo je Štimac.

„Želimo pojačati sadržaje kroz dijalizu koja bi se mogla smjestiti u jednu smjenu i kroz razvoj palijativne skrbi. Iako bi specijalisti u Metković dolazili po rasporedu, razmatramo mogućnosti pojačanja sadržaja kroz radnu terapiju, defektologiju i logopeda“, kazao je Štimac.

Nakon što odluka o proširenju Doma zdravlja u novu zgradu bude službena, pripremat će se projektna dokumentacija kojom će bit aplicirano na natječaje za sredstva iz europskih fondova.

Iako je određena politička opcija, vijest o uspostavi metkovske dnevne bolnice dočekala kao alat za pridobivanje glasova iz Doline Neretve na predstojećim lokalnim izborima, Štimac te optužbe odbacuje.

„Županijska smo ustanova i logično je da smo sa županom morali napravit sastanak. Ali isto tako, u kolovozu sam imao sastanak sa tadašnjim ministrom zdravstva Darijem Nakićem, na kojem su sudjelovali i predstavnik tadašnje Vlade, Božo Petrov, ministar pravosuđa Ante Šprlje te zamjenica gradonačelnika Metkovića Katarina Ujdur. Na tom sastanku smo usuglasili sve ove detalje, tako da ovo nema veze sa predizbornom kampanjom već sa stvarnom potrebom žitelja Doline Neretve“, kazao je Štimac.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik