STEM auto stiže u dolinu Neretve

Autor: na 1. lipnja 2018.

 

 

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto organizira besplatne radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti za početnike u dolini Neretve. Prva radionica održat će se u kabinetu fizike u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću u ponedjeljak, 4. lipnja, s početkom u 15 sati, dok će se druga održati u Srednjoj školi Opuzen u utorak, 5. lipnja, s početkom u 12 sati.

Na radionicama mogu sudjelovati osnovnoškolci, srednjoškolci te sve zainteresirane osobe koje će se tako moći upoznati s osnovama programiranja i robotike, primjerice, kako napisati svoj prvi program, kako ga preseliti na robota/mikroračunalo ili kako logički razmišljati pisanjem kodova. Trajanje radionice je otprilike dva školska sata, a održat će je edukatori Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Radionice su dio projekta STEM auto 2018., u kojemu IRIM-ovi edukatori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. Cilj projekta je potaknuti djecu i mlade da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije te da steknu vještine kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama.

STEM auto do sada je putovao po Hrvatskoj u četiri ciklusa, a u dvije godine projekta održano je više od 100 besplatnih radionica za preko 1600 djece.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik