• Nekategorizirano

Učenici Srednje škole Metković osnovnoškolcima pripovijedali bajku

Autor: na 25. studenoga 2016.

Nakon likovnih i krojačkih radionica u sklopu projekta „Jastučićem do bajke“, učenici Srednje škole Metković su pod mentorstvom profesorice Nikoline Anković održali i prvi sat pripovijedanja.

Bajku pod nazivom „Pravi pastir“, srednjoškolci su pripovijedali učenicima prvih i drugih razreda Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića te njihovim učiteljicama i roditeljima.

Po završetku radionice, osnovnoškolci su dobili jastučić s motivom bajke, a njihovi roditelji su potpisali ugovor kojim se obvezuju da će svaki put kad dijete uzme jastučić ispričati mu bajku.

Profesorica Anković je istaknula da je cilj ovoga projekta usavršavanje verbalnih vještina učenika, ali i razvijanje dijaloga roditelja i djece unutar doma.

„Zajedničkim okupljanjima potiču se i roditelji da vise komuniciraju s djecom. Međutim, ono što je važno, potiče se i čitanje i pripovijedanje unutar doma“, kazala je Anković.

Projekt će se nastaviti tijekom cijele školske godine, a u njegovu realizaciju planirano je uključiti 500- ak djece svih uzrasta.

pripovijedali bajku

pripovijedali bajku

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik