• Nekategorizirano

Rođendan trojice velikih umjetnika

Autor: na 21. srpnja 2016.

Rijetko kad se dogodi da su trojica velikih umjetnika rođena na isti dan, no, 21. srpnja je očito negdje zapisan među zvijezdama. Na ovaj datum rođeni su Ernest Hemingway, Cat Stevens i Robin Williams.

Ernest Hemingway rođen je 1899., američki pisac kojeg najviše pamtimo po romanima Starac i more i Zbogom oružje.  Za roman Kome zvono zvoni dobio je Pultzerovu nagradu, a dobitnik je i  Nobelove nagrade za književnost. Hemingway je pisao prema vlastitim iskustvima – bio je ribar, lovac, sudjelovao je u Prvom i Drugom svjetskom ratu i, naravno, bio je zaljubljen. Preminuo je 2. srpnja 1961. kad je, usljed depresije i paranoje, digao ruku na sebe. Oko 3000 njegovih rukopisa nikad nije objavljeno.

rođendan trojice velikih

Foto: Associated Press

Cat Stevens, poznat i kao Yusuf Islam, britanski je glazbenik švedsko-ciparskog podrijetla, rođen 1948.  Postao je uspješan već sa 18 godina s pjesmom I Love My Dog. Od tad je prodao više od 60 milijuna primjeraka albuma u svijetu, a njegove hitove poput Lady D’Arbanville,  Wild World i Morning Has Broken postali su vječni hitovi.

https://www.youtube.com/watch?v=vjfI3uSN8DQ

Znate kako kažu – Robina Williamsa ne treba puno predstavljati. Rođen je 1951., dobio je Oscara za sporednu ulogu u filmu Dobri Will Hunting te je imao čak 80 filmskih uloga. U sjećanju će nam najbolje ostati po filmovima Dobro jutro, Vjetname, Gospođa Doubtfire, Društvo mrtvih pjesnika, Alladin i Tatica u suknji. Život si je oduzeo 11. kolovoza 2014., ali pobrinuo se da ga ne pamtimo samo po ovom tragičnom događaju, nego po vječnom osmjehu.

Rođendan ove trojice velikana najbolje je proslaviti kojim filmom Robina Williamsa i čitanjem romana Starac i more dok u pozadini svira Cat Stevens. Pa kud bolje 😉


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik