• Nekategorizirano

Rekonstruirana operativna obala Luke Metković

Autor: na 7. prosinca 2016.

 

Završen je projekt Easyconnecting u sklopu kojeg je rekonstruirana operativna obala Luke Metković. Ova investicija realizirana je temeljem Sporazuma o suradnji između Lučke uprave Ploče, u čijoj je nadležnosti područje Luke Metković, te Dubrovačko-neretvanske županije.

Vrijednost radova je 205 tisuća eura, od čega je 85% financirano iz fonda Europske unije, a 15% iz županijskog proračuna.

„Izvršila se obnova i rekonstrukcija ulazne prometnice kolne vage, manipulativni prostor oko silosa, te je zamijenjen dio sigurnosne ograde, ulazna rampi, postavljena je nova rasvjeta i video nadzor“, istaknuo je Čedo Vučković, voditelj projekta Easyconnecting ispred Dubrovačko-neretvanske županije. Dodao je kako je projekt zamišljen sa specifičnim ciljem jačanja prekogranične suradnje, na bazi teretnog prometa, poboljšanju njegove infrastrukture i usluga.

Projekt Easyconnecting, ukupne vrijednosti 8 milijuna eura, započeo je 2013. godine. Financiran je sredstvima pretpristupnih fondova u sklopu IPA programa prekogranične suradnje, a pripadajući udio Dubrovačko-neretvanske županije kao partnera projekta iznosio je oko 468 tisuća eura.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik