Razočarani boćari Metkovića, nemaju motivacije za nastavak prvenstva !

Autor: na 7. ožujka 2017.

 

Drugoligaški boćarski susret Gorčina – Metković za ulazak u Prvu ligu, prekinut je u Sinju nakon sat i pol igranja, u trenutku kad je Metković vodio u dvije discipline i bio na pragu poravnanja rezultata .

Znak za kraj dao je sudac Pezo iz Splita na nagovor voditelja Gorčine Tonćija Jurjevića koji ima nekoliko funkcija u Boćarskom savezu Dalmacije.

A kako je do toga došlo, doznali smo u razgovorima s boćarima Metkovića i iz priopćenja kluba kojega potpisuje predsjednik Petar Španjić.

Ako ne ide milom, onda silom

Taj isti Jurjević je prije početka susreta davao naputke sucima kako će suditi i  kako će najbrže iritirati goste. Sudac je zapovjednim tonom te naputke odmah prenio predstavnicima Metkovića. Na startu je Juru Krstičevića „počastio“ bijelim kartonom, zatim je u disciplini par svirao prijestup Ivici Krstičeviću koji je nakon prigovora počašćen žutim kartonom. Prigovorio je ponovno Jure Krstičević i dobio crveni. Kad su sinjski gledatelji vidjeli što sudac Pezo radi, ušli su teren i ostali pola sata. Metkovci su doznali da sportska priredba nije niti prijavljena policiji, pa su tražili dolazak snaga MUP-a, ne samo zbog stanja na terenu nego i sumnje na alkoholiziranost suca Peze koji je veći dio vremena na utakmici proveo u obližnjem kafiću. Kako domaćin nije želio pozvati policiju dok su gledatelji bili u terenu, famozni domaći voditelj Jurjević sugerirao je sucu da prekine susret, što je ovaj jedva dočekao i označio kraj.

Nezadovoljni gosti bili su u čudu, a pomoći niotkuda ! Krenuli su svojim kućama ogorčeni zbog svih događaja u Sinju, a domaći šerif Jurjević, doznajemo, sastavio je ni manje ni više nego tri zapisnika !

Bez sportske motivacije, dalje nema smisla

Trećeg dana nakon događaja, u redovima Metkovića nema mira. Nekoliko igrača najavilo je odustajanje od igranja do kraja prvenstva, s tim da će igrati mlađi boćari, bez obzira na moguće poraze. Izgleda da im je jedino to i ostalo kako bi upozorili na besmisao treniranja, igranja, putovanja i samofinanciranja, u uvjetima koji su viđeni u Sinju, a i u proteklim sezonama kad je BK Metković u pitanju. Smatraju da to što nemaju dovoljno novaca nije razlog uništavanju njihove sportske motivacije, i želje za uspjesima. No, ne mogu se boriti  protiv nečastivih u toj sportskoj grani jer im  ni njihov sugrađanin u tijelima Boćarskih saveza ne želi razumjeti ni pomoći. Zajedno sa čelnicima Županijskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, čak je treneru boćarske reprezentacije Hrvatske Markici Dodigu onemogućio putovanje u inozemstvo s najboljim boćarima Hrvatske ! Pa kako onda boćari Metkovića mogu očekivati sportsku zaštitu od drugih? Nažalost, taj primjer nije i jedini u sportskoj zajednici Metkovića.

Piše: Pero Jakić

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik