Raspored bogoslužja Velikog tjedna u metkovskim župama

Autor: na 17. travnja 2019.

U Župama sv. Ilije i sv Nikole biskupa održat će se tradicionalni obredi i mise Svetog trodnevlja i Uskrsa.

Na Veliki četvrtak će se u 19 sati crkvi sv. Ilije održati Sveta misa Večere gospodnje, nakon čega će se pjevati Gospin plač i održati „Getsemanska ura“. Klanjanje pred presvetim je od 23 do 24 sata.

Obredi  Velikog petka započet će u 18 sati nakon kojih će se održati procesija ulicama starog dijela Metkovića. U subotu će se blagoslov uskrsnih jela u crkvi sv. Franje na Kladi održati 18 sati. U crkvi sv. Ilije obredi Velike subote započinju u 23 sata, a uskrsna jela blagoslovit će se na kraju obreda.

Svete mise na Uskrs u crkvi sv. Ilije su u 8, 9:30, 11 i 19 sati, na Dubravici u 10, a na Kladi u 11 sati. Na Uskrsni ponedjeljak, mise su u crkvi sv. Ilije u 6:30 i 19 sati, a na Kladi u 11 sati.

U Župi sv. Nikole biskupa Misa večere Gospodnje je u 18 sati nakon čega slijedi Ura klanjanja i Gospin plač. Služba Muke Gospodnje na Veliki petak je u 18 sati nakon koje slijedi procesija. Na Veliku subotu mise i blagoslov jela u Borovcima i Novim Selima su u 20:30 , a Vazmeno bdijenje i blagoslov hrane u crkvi sv. Nikole je u 23 sata.

Uskršnje Svete mise su u u crkvi sv. Nikole u 9, 11 i 19 sati, u Borovcima u 9 sati, a u Novim Selima u 10 sati. Nakon jutarnjim misa obavit će se blagoslov jela. Na Uskrsni ponedjeljak mise su u crkvi sv. Nikole u 9 i 19 sati.

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik