Arheološki muzej Narona u školama i vrtićima provodi radionice o rimskoj prehrani

Autor: na 18. travnja 2019.

Arheološki muzej Narona i ove godine sudjeluje u nacionalnoj Edukativnoj muzejskoj akciji  kojoj je cilj promocija muzeja te informiranje djece i mladih o važnosti muzejskih fundusa.

Pedagoška akcija, koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo, povodom Međunarodnog dana muzeja, svake se godine održava na određenu temu, a ove godine obradit će prehranu.

Ravnatelj Arheološkog muzeja Narona, Toni Glučina ističe kako će djelatnici muzeja, narednih mjesec dana u neretvanskim školama i vrtićima održavati radionice na temu prehrane starih Rimljana.

„To je jedna tema koja se može jako lijepo i u antičkom muzeju poput Narone obraditi, tako da smo ove godine organizirali jednu akciju koja počinje 18. travnja i traje mjesec dana. U akciji će sudjelovati osnovne škole iz Ploča, Opuzena i Metkovića i Komina, kao i dječji vrtići s područja triju neretvanskih gradova. Djeca će tijekom različitih vrtićkih i školskih aktivnosti napraviti radove koji će biti izloženi 17. svibnja na otvorenju izložbe dječjih radova“, rekao je Glučina.

Akcija završava 18. svibnja, na Međunarodni dan muzeja, kada će se u Arheološkom muzeju Narona održati otvorenje izložbe „Velika Mrdakovica“, predavanje Veljka Barbierija, te prezentacija rimskih jela koje će pripremiti učenici i profesori Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik