• Nekategorizirano

Prvi „Europski dan bez poginulih u prometu“

Autor: na 20. rujna 2016.

U srijedu, 21. rujna, obilježava se prvi „Europski dan bez poginulih u prometu“ te Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva građane da se priključe projektu Edward i tako daju svoj doprinos povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

Na inicijativu Europske mreže prometne policije (TISPOL-a) za smanjenje smrtnog stradavanja i ozljeđivanja u prometu na europskim cestama, 21. rujna je, u suradnji s Europskom komisijom, političarima, nositeljima strategija i partnerima u području sigurnosti cestovnog prometa iz cijele Europe, odabran za početak projekta Edward, čiji je cilj dan bez poginulih u prometu na europskim cestama.

Zajedničkim se trudom značajno može pridonijeti smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama, kao i nastojanju da takvo stanje bude konstanta, jer, svaki bi dan trebao biti Edward dan. Stoga je na TISPOL-ovoj web stranici započelo odbrojavanje do ključnog datuma, a svi koji to žele mogu na stranici položiti zakletvu.  

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske policija će provoditi preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, a kako bi pridonijeli  smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, građani mogu:

Položiti zakletvu – traje svega nekoliko trenutaka, a pokazuje vašu brigu za smanjenjem rizika i očuvanjem života

Ispisati svoju zakletvu – jednom kada je položite, ispišite je, istaknite na vidljivom mjestu i neumorno svima objašnjavajte što je to

Organizirati događaje – kako biste i vi podizali svjesnost drugih, organizirajte 21. rujna događaje, skupove po školama, radnim mjestima, klubovima…

Prosljediti informacije o projektu – tvitajte, prenosite je što većem broju ljudi i neka i oni šalju informaciju dalje

Ispunite zakletvu za sigurnost cestovnog prometa

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik