U Gimnaziji Metković susret učenika i profesora iz devet europskih škola

Autor: na 19. rujna 2016.

U sklopu Erasmus plus projekta „Tradicionalne staze“ ovaj će tjedan Gimnazija Metković biti domaćin učenicima i profesorima iz osam europskih zemalja. Radi se o 33 učenika i 17 nastavnika osnovnih i srednjih škola.

Susret je počeo svečanim programom u prostoru Gimnazije, a kroz tjedan je predviđen zanimljiv program obilaska grada, doline Neretve i Županije.

Tema projekta je istraživanje i digitalno bilježenje tradicionalnih puteva trgovine, hodočašća i prometa u svih devet projektnih zemalja, s ciljem upoznavanja drugih kultura, zaštite okoliša i obogaćivanja turističke ponude, ali i unaprjeđivanja nastave kroz međupredmetnu dimenziju.

Koordinatorica projekta, prof. Branka Vladimir iz Gimnazije Metković, kaže:

„Ovo je jedan veliki plus, ne samo za učenike koji su u projektu, nego i za sve ostale koji su se uključili na način da su primili goste iz drugih zemalja. Svi su učenici smješteni u obiteljima naših učenika, bez obzira na to rade li u projektu ili ne. Osim toga, moram reći da mi je, osobno, ovo jedno vrlo lijepo iskustvo, pogotovo zato što sam upoznala sve ove profesore i goste na dosadašnjim mobilnostima. Jako smo se lijepo družili i nadam se da će i oni iz mog kraja ponijeti lijepe uspomene.“

Erasmus plus

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik