Projekt „Zaželi i ostvari“ – potpisani ugovori o radu sa 35 žena

Autor: na 30. travnja 2019.

 

U galeriji Gradskog kulturnog središta danas je održano potpisivanje ugovora o radu sa ženama zaposlenima u sklopu projekta „Zaželi i ostvari“.

Riječ je o projektu kojeg zajednički provode Grad Metković i Općina Kula Norinska s ciljem unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te poticanja socijalne uključenosti i povećanja kvalitete života krajnjih korisnika.

Grad Metković je tako, kroz predviđeno trajanje radnog odnosa od 24 mjeseca, na puno radno vrijeme zaposlio 27 žena, dok je Općina Kula Norinska zaposlila njih 8.

Žene će biti zaposlene na poslovima pomoći i potpore starijim osobama, osobama u nepovoljnom položaju  te osobama s invaliditetom.

„Svaka će se brinuti o 4 korisnika, njihov posao će biti da pomažu korisnicima u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka, plaćanju računa te pomoć u socijalnoj uključenosti korisnika“, kazao je voditelj projekta, Niko Bojbaša.

Vrijednost projekta „Zaželi i ostvari“ je 5 milijuna i 300 tisuća kuna te je u cijelosti  financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik