Proslava Dana planeta Zemlje u Dječjem vrtiću Metković

Autor: na 30. travnja 2019.

U Dječjem vrtiću Metković održana je proslava Dana planeta Zemlje na kojoj su se djeca predškolske dobi natjecala u igri razvrstavanja otpada i oslikavala crteže vezane uz planet Zemlju.

Proslava je održana u sklopu izobrazno-informativnog programa „Učimo gospodariti otpadom“ u kojem djeca sudjeluju u radionicama o gospodarenju otpadom.

„Cilj radionica je djecu naučiti kako brinuti o okolišu i pravilno razvrstavati otpad i na koji način pravilno koristiti resurse, odnosno, tlo, vodu i zrak, te kako pridonositi zaštiti okoliša i boljitku života. Danas su se djeca igrala sa didaktičkim igračkama koje je za nas napravila Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“, podijelili smo im slikovnice, bojanke i zabavili smo se“, rekla je Lara Šiljeg, voditeljica projekta.

Projekt „Učimo gospodariti otpadom“ provode Grad Metković i Općina Kula Norinska, u svrhu podizanja svijesti građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom i s posebnim naglaskom na sprječavanje njegova nastanka te na pravilno odvajanje otpada u kućanstvima. Vrijednost projekta je 454 tisuće kuna, od čega je 386 tisuća sufinancirano iz Europskog kohezijskog fonda.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik