Projekt „Zaželi i ostvari – 35 žena brinut će o 140 krajnjih korisnika

Autor: na 13. veljače 2019.

 

U Galeriji gradskog kulturnog središta danas je predstavljen projekt „Zaželi i ostvari“ kojeg u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska.

Riječ je o projektu kojemu je cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

„Radi se o zaista jednom hvalevrijednom projektu za kojeg nam je odobreno 5 milijuna i 300 tisuća kuna. Ovo je i najveći iznos koji je ostvaren u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Nadamo se da ćemo na ovaj način pomoći skupini teže zapošljivih žena, kojih nažalost, u Metkoviću ima mnogo“, kazao je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan.

Grad Metković će kroz predviđeno trajanje radnog odnosa od 24 mjeseca, na puno radno vrijeme zaposliti 27 žena, dok će Općina Kula Norinska zaposliti njih 8.

Teže zapošljive skupine 

Žene će biti zaposlene na poslovima pomoći i potpore starijim osobama, osobama u nepovoljnom položaju  te osobama s invaliditetom, a svaka će imati najmanje 4 korisnika na području Grada i Općine.

„Uvjeti koje žene moraju imati su prvenstveno da imaju završenu maksimalno srednju stručnu spremu,  a poseban naglasak se stavlja na žene koje su starije od 50 godina, žene s invaliditetom, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava socijalne skrbi, žene koje bile žrtve obiteljskog nasilja, povratnice s odsluženja zatvorske kazne te liječene ovisnice. Njihov posao će biti da pomažu korisnicima u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka, plaćanju računa te pomoć u socijalnoj uključenosti korisnika“, kazao je voditelj projekta, Niko Bojbaša.

Kroz provedbu ovoga projekta, koji je u cijelosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, zaposlenim ženama će bit omogućeno i dodatno osposobljavanje, kojemu je cilj povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Prijave na natječaj za prijam u radni odnos primaju se do 21. veljače, a zainteresirane žene ih mogu dostaviti putem pošte ili osobno u gradsku upravu i sjedište općine.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik