Grad Metković posjetilo 26 učenika i nastavnika iz Turske, Italije i Slovenije

Autor: na 13. veljače 2019.

Zamjenik gradonačelnika Metkovića Damir Raič danas je u galeriji Gradskog kulturnog središta primio učenike i profesore iz Turske, Italije i Slovenije koji u sklopu Erasmus + projekta „G.E.O.P.A.R.K.S.- kulturna baština“ gostuju u Srednjoj školi Metković.

Riječ je o projektu u kojem učenici i nastavnici proučavaju geografske i geološke specifičnosti u geoparkovima pod zaštitom UNESCO-a, a sve s ciljem upoznavanja prirodnih karakteristika zemalja koje sudjeluju u projektu, zaštite kulturne i prirodne baštine te unaprjeđivanja nastave engleskog jezika i geografije.

Uz to što će sudjelovati u debatama i na radionicama, koordinator projekta, profesor Petar Nikolić ističe da će učenici i profesori posjetiti i metkovske muzeje i jedini hrvatski geopark.

„Do petka nam je u posjeti 7 nastavnika i 19 učenika koji su sudjelovali na radionicama u školama koje je organizirala Srednja škola Metković, odnosno, moje kolege Željka Jeramaz, Ivan Đerek, Nina Bjeliš i ja. Uz projekte u školi posjetili smo Dubrovnik i sutra idemo dva dana na Papuk koji je jedini hrvatski geopark. Tamo će učenici u suradnji s UNESCO uredom geoparka sudjelovati na različitim predavanjima, radionicama i nadam se da će ovo svima ostati kao lijepo iskustvo“, rekao je Nikolić.

Zamjenik gradonačelnika, Damir Raič istaknuo je da je ovaj projekt izvrsna promocija za grad.

„Ovo je projekt vrijedan spomena i pažnje jer je ovo definitivno jedan od odličnih načina promidžbe kako našeg grada, tako i doline Neretve“, rekao je Raič.

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik