Prirodne, kulturne i tradicijske vrijednosti Doline Neretve

Autor: na 3. travnja 2017.

 

U organizaciji Turističke zajednice Grada Metkovića, u subotu je održan Visit trip na kojem su turističkim agencijama predstavljeni turistički potencijali Metkovića i okolice.

Izlet je organiziran s ciljem promocije Doline Neretve kao turističke destinacije te olakšavanja agencijama kreiranje ponuda za turiste.

Direktorica turističkog ureda turističke zajednice Grada Metkovića Magdalena Medar-  Ujdur je kazala kako će ovaj izlet pridonijeti povećaju broja turista u Metkoviću i okolici.

„Goste smo na početku izleta vodili u obilazak Vida, od Crkve Gospe Snježne pa sve do Arheološkog muzeja, nakon čega smo imali fotosafari do izletišta Đuđa i Mate. Posjetili smo Prirodoslovni muzej Metković i Jamu u Predolcu, a na kraju smo cijelu priču zaokružili fotosafarijem i ručkom u Neretvanskoj kući u Kutima. Sve su to popratili nastupi KUD- a Metković“, kazala je Medar- Ujdur.

Među najpopularnijim segmentima neretvanskoga turizma je fotosaffari kojeg je na ovom području prije 20 godina utemeljio ugostitelj Pavo Jerković.

Jerković je istaknuo kako Dolina Neretve ima još mnogo neistraženih turističkih potencijala koje svi turistički dionici moraju zajednički unaprjeđivati.

„Kad se sjetim tog 16. srpnja 1996. i prve lađe mogu reći da je san postao stvarnost.  Neretva danas živi turistički. Turistička sezona ovdje, zbog berbe mandarina traje do sredine studenog. Samo nam treba još znanja i edukacija kako bi mogli zajednički raditi. U Neretvi imamo prirodna bogatstva i gastronomiju, ali imamo i kulturu koju treba unaprjeđivati. To su kulturno- umjetnička društva koja bi mogla imati kontinuirane, tjedne zajedničke nastupe u centrima gradova. Imamo običaje koje moramo turistički valorizirati. Dakle, imamo mnogo prostora u kojem se možemo razvijati“, kazao je Jerković.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik