Humanitarni paketi za 550 najugroženijih građana

Autor: na 3. travnja 2017.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Metković danas je započelo s raspodjelom paketa građanima koji su korisnici minimalne novčane naknade s područja gradova Metkovića i Opuzena te općina Kula Norinska, Slivno, Zažablje i Pojezerje.

Paketi se dijele u okviru EU projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ na kojemu je Crveni križ Metković  jedan od 18 provedbenih partnera.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Metković, Nela Orlović je kazala kako je projekt usmjeren prema pomoći lokalnoj zajednici na način da će se socijalno najugroženijima kroz ovu godinu dostaviti 3 paketa hrane te po jedan paket higijenskih potrepština.

„Na mom popisu postoji 551 osoba kojoj će biti dodijeljeni paketi pomoći. Od toga su 463 odrasle osobe, 9 djece od 0- 4 godine te 79 djece od 4 do 15 godina. Svi nam se mogu javiti u našim prostorijama ili na broj telefona, a starijim osobama ćemo mi dostaviti pomoć“, kazala je Orlović.

Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije. Gradsko društvo Crvenog križa Metković provest će ga u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb i svim jedinicama lokalne samouprave na području njihova djelovanja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik