• Nekategorizirano

Prijedlog o proglašenju strateškog projekta razvoja vodno-komunalne infrastrukture Metkovića

Autor: na 21. rujna 2016.

Na prvom sastanku Operativne skupine za pripremu i provedbu projekta razvoja vodno-komunalne infrastrukture Metkovića, održanom u  poslovnoj zgradi Hrvatskih voda u Zagrebu, pomoćnica ministra poljoprivrede Elizabeta Kos donijela je prijedlog o njegovom proglašenju.

Sukladno Zakonu o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske, odluku o proglašenju ovog projekta donosi Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata.

Projekt Metković – razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje uključuje izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Metković, postrojenja za solarno sušenje mulja, 44,7 km gravitacijskih kolektora, 1,4 km tlačnih vodova, 16 kanalizacijskih crpnih stanica i rekonstrukciju 16,7 km vodoopskrbnih cjevovoda. Predviđeni iznos ulaganja iznosi 265 milijuna kuna, od čega će 72% finacirati EU, a preostali će dio biti raspodijeljen na tri dijela između Metkovića d.o.o., Hrvatskih voda, te Republike Hrvatske.

Na sastanku je zaključeno da je projekt u visokoj fazi spremnosti, a dovršetak svih upravnih i drugih postupaka potrebnih za provedbu projekta očekuje se početkom 2017. godine.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik