• Nekategorizirano

Partnersko vijeće Grada Metkovića izrađuje Strategiju razvoja urbanog područja grada do 2020.

Autor: na 22. rujna 2016.

Održana je II. sjednica Partnerskog vijeća Grada Metkovića, koja je nositelj Strategije razvoja urbanog područja grada za programsko razdoblje do 2020.

Lara Šiljeg iz Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića, iznijela je razvojne ciljeve, prioritete i mjere, te 13 strateških projektata koji će biti integrirani u Strategiju:

„Evo, iz ovih 13 projekata, spomenula bih Poslovnu zonu Dubravica jer znamo da će ona biti bitan čimbenik za gospodarski razvoj Metkovića i zbog privlačenja potencijalnih investitora te razvijanja poslovnih prerađivačkih sadržaja. To je, naravno, okosnica za razvoj gospodarske djelatnosti u Metkoviću. Tu su i Lađarski dvori za koje imamo spremnu projektnu dokumentaciju. Grad Metković je ozbiljno započeo priču o cikloturizmu kao selektivnom obliku turizma novijeg tipa, ne samo u Metkoviću, nego u cijeloj dolini Neretve, a namjeravamo i nastaviti tu priču i taj proces turističke infrastrukture.“

Među značajnijim projektima su i EU projekt Metković kojim se rekonstruira dio vodoopskrbne mreže te Glavni projekt za energetski učinkovitu javnu rasvjetu.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik