Preventivno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi

Autor: na 16. svibnja 2017.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Metković danas je u suradnji s patronažnim sestrama Doma zdravlja  organiziralo besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi kojemu je pristupilo 80 građana.

Današnja akcija nastavak je niza aktivnosti provedenih u tjednu Crvenog križa koji se obilježavao od 8-15 svibnja, kao što su dodjela priznanja volonterima, izlet sa dobrovoljnim darivateljima krvi te sudjelovanje na smotri na Jarunu.

Zadovoljna odazivom građana na ovu akciju, ravnateljica metkovskog Crvenog križa, Nela Orlović najavila je i nastavak novih aktivnosti.

„Građani su uvijek zainteresirani za ovakve aktivnosti. U sklopu naših zdravstvenih aktivnosti, pored ovoga, radimo još mnogo edukacija sa mladim ljudima. Tako će se 25. Svibnja u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića održati pokazna vježba pružanja prve pomoći koju će izvesti osnovnoškolci“, kazala je Orlović.

Zadovoljstvo ovakvim aktivnostima dijele i naši sugrađani koji ne moraju čekati na red kod svojih liječnika. Među njima je bila i Danijela Batinović.

„Prezadovoljna sam i podržavam ove akcije koje su posebno korisne nama starijima. Po broju ljudi koji su se odazvali, možete vidjet da je potrebno još više sličnih akcija“, kazala je Danijela.

Gradsko društvo Crvenog križa Metković


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik