Premijer Andrej Plenković obećao Vladinu pomoć u rješavanju prometne problematike Metkovića

Autor: na 31. siječnja 2019.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Gradskoj knjižnici Metković održao sastanak sa županom Dubrovčko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem,  gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, njegovim suradnicima i načelnicima neretvanskih općina.

Tema sastanka je bila rješavanje problema vezanih za razvoj Metkovića i susjednih općina, a premijer Plenković rekao je da će Vlada podržati projekte vezane uz prometnu problematiku Metkovića.

„Vlada će podržati projekt izgradnje podvožnjaka koji bi spojio trg i ovaj dio prema Neretvi gdje je hotel što bi bitno rasteretilo i uljepšalo grad. Dobili biste jednu krasnu pješačku zonu što mislim da bi bilo sjajno“, rekao je Plenković.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan rekao je da će radovi na podvožnjaku ispod Trga kralja Tomislava biti vrijedni oko 30 milijuna kuna te da će Vlada podržati i radove na cesti prema Novim Selima.

„Radi se o cesti koja ide preko padina Pruda. Projekt je vrijedan pet do 10 milijuna kuna, ali će svakako smanjiti udaljenost grada Metkovića od autoceste“, rekao je Milan.

Razgovaralo se i o dnevnoj bolnici koja bi trebala biti gotova 2020. te o sastanku ministra zdravstva Milana Kujundžića s predstavnicima građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve za koji premijer Plenković smatra da je rezultirao dobrim dogovorom i hodogramom unaprijeđenja zdravstvene zaštite u Metkoviću. Premijer je također istaknuo da će Vlada nastaviti davati podršku dolini Neretve.

„Naravno da će Vlada voditi računa da cijeloj dolini Neretve, svim gradovima i općinama svojim mjerama, državnim proračunom ili europskim sredstvima nastavi davati podršku, kao i u pogledu gospodarskog razvoja poljoprivrede i općenito investicija u ovaj dio Hrvatske“, rekao je Plenković.

Sastanak je održan uoči sjednice Vlade u Dubrovniku, a uz Metković premijer je posjetio i Opuzen i Ploče.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik