Ministar Kujundžić posjetio Metković – što je dogovoreno na sastanku?

Autor: na 31. siječnja 2019.

 

Unaprjeđenje zdravstvene zaštite u dolini Neretve bila je tema sastanka kojeg su danas u Metkoviću održali ministar zdravstva Milan Kujundžić, zamjenica župana Žana Marević, gradonačelnici s područja doline Neretve, ravnatelji zdravstvenih ustanova te predstavnici građanskih inicijativa ‘Sinovi i kćeri Neretve’ i ‘Mame i tate iz Metkovića i okolice’.

Podsjetimo, povod sastanku bili su prosvjedi građana Metkovića i okolice u kojima je zatražena kvalitetnija zdravstvena skrb u dolini Neretve, a kojima je prethodila smrt devetogodišnjeg dječaka, Gabrijela Bebića.

Uz to što će umjesto u Opuzenu, zdravstveni punkt za dežurstva liječnika biti smješten Metkoviću te će od 1. ožujka u metkovski Dom zdravlja ponovno dolaziti specijalisti iz Opće bolnice Dubrovnik, ministar zdravstva, Milan Kujundžić istaknuo je što je još dogovoreno po pitanju rješavanja problematike zdravstvene zaštite građana doline Neretve.

„Taj sastanak je na tragu onoga što smo i ranije razgovarali, a to je da se s novim zakonom ide u integraciju Doma zdravlja, županijske Hitne pomoći i koncesionara. S druge strane, što prije treba početi raditi dnevna bolnica u Metkoviću, kao sastavni dio Opće bolnice u Dubrovniku, čime će se postići osjetno bolja dijagnostička i terapijska skrb pacijenata u ovome dijelu. S treće strane smo se dogovorili da će laboratorij Doma zdravlja biti u pripravnosti u vrijeme kad ne radi, dok ne stupi novi pravilnik na snagu za CRP analizatore. I četvrta točka, da ćemo razmotriti kako bolje organizirati helikoptersku službu za pokriti dolinu Neretve“, kazao je ministar Kujundžić.

Sastankom su zadovoljni i predstavnici građanske inicijative ‘Sinovi i kćeri Neretve’ koji su prije istoga, uputili niz zahtjeva. Glasnogovornica inicijative, Barbara Franjić ističe kako od nekih zahtjeva neće odustati.

„To je definitivno uvjet da imamo opću bolnicu i definitivno uvjet da imamo heliodrom. Dakle, večeras da se dogodi neka nesreća, mi nemamo osvijetljeno područje gdje bi mogao helikopter sletjeti. I svi oni uvjeti koje smo mi dosad postavljali. Zasad smo zadovoljni i ovo je tek početak. Sastanak će opet biti kroz nekih desetak dana, tako smo se dogovorili i sve će se saznati na vrijeme“, kazala je Franjić.

U nastavku pogledajte foto galeriju i video prijenos izjava danih nakon sastanka.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik