Predstavljena knjiga Dubravke Oraić Tolić „Doživljaji Karla Maloga“

Autor: na 20. listopada 2018.

U sklopu manifestacije „Mjesec hrvatske knjige“ jučer je u Gradskoj knjižnici Metković održano predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić „Doživljaji Karla Maloga“.

Dubravka Oraić Tolić radila je kao profesorica književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, književna je teoretičarka, esejistica, pjesnikinja i prevoditeljica te je danas članica Hrvatske akademije.

Knjigu „Doživljaji Karla Maloga“ pisala je u epistularnoj formi iz perspektive svog unuka i tako je prikazala događaje koje je Karlo doživio dok je bio na čuvanju kod bake i djeda. Knjiga je, kako kaže autorica, nastala iz pisama koje je slala Karlovoj majci dok je bila na poslovnim putovanjima.

„Moja knjiga govori o svemu. To je jedna autiobiografija, ali pisana iz perspektive moga unuka, ali ovo nije dječji roman, već roman iz dječje perspektive. Rađena je na fenomenu koji se zove očuđenje, što je gledanje svijeta na drugi način. Sve što nas okružuje, obitelj, svakodnevnica, Zagreb, more, jedrenje, politika… sve je to moj unuk Karlo komentirao na svoj način te knjiga ima i humorističnih elemenata“, rekla je Oraić Tolić.

Knjigu je, uz autoricu, predstavila i ravnateljica knjižnice Vesna Vidović, dok su ulomke čitali Romana Vuković Čović i Nikša Margeta, a kratko je predstavljena i druga autoričina knjiga, „Peto evanđelje: sedam dana u Svetoj zemlji“.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik