Predstavljen projekt „Energetska obnova Gradske sportske dvorane“

Autor: na 10. siječnja 2019.

 

Predstavnici Grada Metkovića predstavili su danas na konferenciji za medije projekt energetske obnove Gradske sportske dvorane.

Projekt je to čija je ukupna vrijednost 9, 2 milijuna kuna, od čega je 7, 2 milijuna sufinancirano iz EU fondova.

„Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobili smo 4,3 milijuna kn, a od Ministarstva graditeljstva 2,9 milijuna kn. Ovo je ujedno najveći iznos kojeg je Grad Metković dobio putem EU fondova. Sportska dvorana je izgrađena 1982. godine , pri čemu je konstrukcija zgrade ponajviše uništena prilikom snijega 2012. godine. Dakle, neophodno je njezino uređenje“, kazao je gradonačelnik, Dalibor Milan.

U sklopu projektnih aktivnosti obnovit će se kompletna ovojnica zgrade, zamijeniti stolarija, vrata, postojeći sustav zaštite od munje te elektroinstalacije, modernizirati unutarnja rasvjeta, rekonstruirati krov, unaprijediti sustav grijanja te ugraditi rampe za pristup osobama s invaliditetom i smanjenje pokretljivosti.

„Cilj cjelokupnog projekta je smanjenje potrošnje u zgradama javnog sektora, a obnovom energetske funkcionalne cjeline u Sportskoj dvorani planirana je  ušteda toplinske energije za grijanje je 89 %. To bi značilo da će Sportska dvorana nakon provedbe projekta biti zgrada nulte potrošnje energije“, kazala je voditeljica projekta, Nikolina Talajić.

Planirani početak radova očekuje se nakon završetka ove natjecateljske sezone metkovskih sportskih klubova, koji će domaće utakmici, za vrijeme trajanja radova, igrati u dvorani Gimnazije Metković ili sportskoj dvorani Grada Opuzena.  Završetak provedbe projekta očekuje se 1. rujna 2020. godine.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik