Odvjetnik doktorice Kaleb: “Nalaz Komore doslovno je sramotan”

Autor: na 10. siječnja 2019.

Kako doznaje Media servis, među troje liječnika, koji su prema nalazima inspekcije učinili propuste u liječenju devetogodišnjeg Gabrijela Bebića, je i dr. Ksenija Kaleb, iako je upravo ona jedina prepoznala da je dječakovo stanje kritično.

Dr. Kaleb zamjera se što nije ostala na Hitnoj s dječakom te mu odmah u ordinaciji nije dala kisik i infuziju, iako ga je ona odvela u Hitnu, koja se nalazi u istom objektu, kako bi mu se to sve isto brže dalo jer je Hitna opremljena za hitne slučajeve. Nadalje, u pedijatrijskoj ambulanti ne postoji defibrilator koji je možda mogao zatrebati u reanimaciji životno ugroženog djeteta, a na Hitnoj postoji jer je ona jedina opremljena za liječenje životno ugroženog pacijenta. Također, jedino ga je Hitna pomoć mogla prebaciti u splitsku bolnicu.

“U pravnom smislu, takav je nalaz doslovno sramotan zato što se prema jednima postupa blago, dok se na druge, i to upravo na onu koja je najviše pomogla, neopravdano stavlja teret. Ona se tereti za to što u Hitnoj nije ostala uz dječaka, nakon što je Hitna počela poduzimati sve mjere”, rekao je odvjetnik dr. Ksenije Kaleb, Antonio Volarević.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić optužbe na račun doktorice Kaleb nije htio komentirati.

“Ne znam, ljudi, nemojte o detaljima. Pričekajmo izvješće DORH-a. O detaljima ne mogu, kad stigne izvješće DORH-a, onda ćemo o tome”, rekao je ministar novinarima.

Ovim povodom, građanska inicijativa “Sinovi i kćeri Metkovića” u svojoj facebook grupi najavila je javni prosvjed potpore dr. Kseniji Kaleb u ponedjeljak, 14. siječnja, s početkom u 15 i 30, pored Doma zdravlja Metković.

Izvori: Media servis

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik