Predstavljen aparatić „Halo pomoć“ namijenjen starijim i nemoćnim osobama

Autor: na 8. svibnja 2018.

 

U Metkoviću je danas predstavljen projekt „Halo pomoć“  kojemu je cilj omogućiti stalnu 24-satnu pomoć starijim osobama, smanjiti im socijalnu isključenost te omogućiti brzu i učinkovitu intervenciju zdravstvene službe kod bolesnika u kući.

Riječ je o aparatiću namijenjenom starijim osobama, koji se može nositi oko vrata i na kojem je tipka kojom se poziva jedan od tri unaprijed postavljena broja.  Uz obitelj ili bližnje korisnika aparatića, tipka poziva i djelatnike dubrovačkog Doma za starije ”Domus Christi“ koji po potrebi alarmiraju i službe za hitnu intervenciju.

„Treba napomenuti da ovaj aparatić ograničava i zonu kretanja što je bitno kod osoba koje su dementne i koje se lako izgube. Ukoliko osoba iziđe iz zone kretanja, aparatić nas upozorava na to te daje signale gdje se osoba nalazi. Dakle ovaj mali aparatić može biti u velikoj pomoći onima kome je namijenjen- starijim i nemoćnim osobama“, istaknula je Vesna Babarović, viša savjetnica za zdravstvo u županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb

Projekt provodi Dubrovačko- neretvanska županija u suradnji s Domom za starije ”Domus Christi” čijim se djelatnicima budući korisnici trebaju prijaviti. Zasad je nabavljeno prvih 100 aparatića, a mjesečna cijena korištenja je 70 kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik