MOST predstavio razloge za sazivanje Tematske sjednice oko Izvorišta Doljani

Autor: na 9. svibnja 2018.

 

Gradska vijećnica iz Mosta nezavisnih lista Katarina Ujdur danas je na konferenciji za medije predstavila razloge svoje stranke za sazivanje Tematske sjednice Gradskog vijeća oko Izvorišta Doljani.

Most tako smatra da je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan potpisivanjem zaključaka s radnog sastanka, održanog u veljači s predstavnicima Općine Čapljina, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Hrvatskih voda, prekoračio svoje ovlasti te da, prema Zakonu o jedinicama lokalne samouprave, o ovoj problematici treba odlučivati Gradsko vijeće.

“Po zakonu o jedinicama lokalne samouprave, gradonačelnik ima pravo raspolagati do 0,5 posto iznosa prihoda od proračuna. Dakle, gradonačelnik može raspolagati iznosom vrijednosti nekretnina do milijun kuna. Lako je vidjeti iz knjiga Metković d.o.o. da je vrijednost svih tih nekretnina veća od milijun kuna i smatramo da je o ovom slučaju trebalo odlučivati predstavničko tijelo Grada Metkovića, to jest Gradsko vijeće”, kazala je Katarina Ujdur.

Također, u Most su mišljenja kako na Tematskoj sjednici treba donijeti Zaključke s kojima će se točno odrediti uvjeti za pregovaranje u ovom postupku te dati mandat za pregovaranje gradonačelniku Milanu.

Navedeni uvjeti tako bi činili osnovnu pregovaračku poziciju Grada Metkovića, a njihov minimum morao biti integriran u konačni Nacrt Prijedloga provedbenog ugovora o isporuci/prihvaćanju vode s izvorišta Doljani, drže u MOSTu.

Tematska sjednica će se održati u četvrtak, 10. svibnja, u 17 sati.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik