Predstava Dječjeg vrtića Metković za djecu u Africi

Autor: na 1. ožujka 2017.

 

U Dječjem vrtiću Metković u tijeku je realizacija programa „Škole za Afriku“. U sklopu aktivnosti odgajateljice će zajedno s predškolskom djecom osmisliti i realizirati kazališnu predstavu humanitarnog karaktera. Prikupljeni novac od ulaznica i pozivnica bit će namijenjen djeci u Africi.

Rukovoditeljica programa u vrtiću, Andrea Djaković ističe kako ovaj projekt potiče kreativnost kod djece,  educira ih te stvara empatiju prema djeci koja nemaju jednake mogućnosti.

„Djeca će u najranijoj dobi izrađivati ulaznice i pozivnice za predstavu te sudjelovati u predstavi. Također, važno je i što će odgajateljice s njima razgovarati o načinu života u Africi te mogućnostima djece u Africi pri čemu će već sada, dok su predškolci, stvarati osjećaje prema onima koji imaju i mogu manje od njih“, kazala je Djaković.

“Škole za Afriku” zajednička je inicijativa UNICEF-a, Zaklade “Nelson Mandela” i Hamburškog društva za promoviranje demokracije i međunarodnog prava , pokrenuta 2005. godine u Cape Townu. Zahvaljujući ovom programu više od 30 milijuna djece dobilo je priliku ići u školu i time ostvariti sigurniju budućnost.

U projektu sudjeluje  100 dječjih vrtića i 230 škola iz cijele Hrvatske među kojima su i sve metkovske škole.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik