Počelo osposobljavanje za gerontodomaćicu na projektu „Zaželi i ostvari“

Autor: na 2. lipnja 2020.

 

U prostorijama Centra za obrazovanje Narona u Metkoviću je započeo obrazovni program osposobljavanja za gerontodomaćicu za 35 pripadnica ciljane skupine koje su zaposlene na projektu „Zaželi i ostvari“.

Kroz osposobljavanje pripadnice ciljane skupine proći će teorijsku i praktičnu nastavu kroz koju će usavršiti svoje vještine i proširiti znanje. Po završetku osposobljavanja primit će uvjerenje o završenom obrazovnom programu s kojim će biti još konkurentnije na tržištu rada i nakon što projekt završi.
Projekt „Zaželi i ostvari“, ukupne vrijednosti 5 milijuna i 300 tisuća kuna, financiran je iz Europskog socijalnog fonda u 100 % iznosu u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Riječ je o projektu kojeg zajednički provode Grad Metković i Općina Kula Norinska s ciljem unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te poticanja socijalne uključenosti i povećanja kvalitete života krajnjih korisnika.

Grad Metković je tako, kroz predviđeno trajanje radnog odnosa od 24 mjeseca, na puno radno vrijeme zaposlio 27 žena, dok je Općina Kula Norinska zaposlila njih 8.

Žene su zaposlene na poslovima pomoći i potpore starijim osobama, osobama u nepovoljnom položaju  te osobama s invaliditetom.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik