U petak premijera „Pomutnje“ metkovskih kazališnih amatera

Autor: na 15. siječnja 2018.

 

Metkovski kazališni amateri najavili su na konferenciji za medije premijeru nove predstave „Pomutnja“ koja će se u njihovoj izvedbi održati u petak, 19. siječnja s početkom u 19: 00 sati.

Predstavu su uz glumce amatere, predstavili redateljica Jasna Jukić te autor teksta Goran Matić koji je istaknuo kako je riječ o satirično-humorističnom komadu koji kroz životnu priču iseljenika Paske Baverina govori o materijalizaciji današnjega društva i svemu onome što nam je nametnuo današnji stil života.

„Predstava započinje organizacijom sprovoda čovjeka koji se zbog političkih razloga morao odseliti u Ameriku. U iščekivanju posmrtnih ostataka susjedstvo i rodbina polemiziraju o različitim pričama iz prošlosti pri čemu se dovodi u pitanje vrijednost života, narušeni obiteljski odnosi te materijalizacija života. To je zapravo jedan prikaz prigovaranja, neriješenih situacija te komičnih situacija i dijaloga na sahranama. Likovima u glavi vlada pomutnja, a kraj predstave donosi rješenje za tu pomutnju“, kazao je Matić.

Redateljica predstave, dugogodišnja glumica Kazališta Marina Držića, Jasna Jukić istaknula je zadovoljstvo radom s metkovskim glumcima amaterima.

„Publiku očekuje jedna dobra te kazališno – zanatski čista predstava sa dobrim glumcima i dobrim tekstom. Oduševljena sam metkovskim amaterima i mislim da je tradicija koju njeguju hvalevrijedna i vrijedna daljnjeg održavanja. Mnogo proba je iza nas, truda i rada i mogu reći da glumci s jednom lakoćom igraju, što je bio i krajnji cilj“, kazala je Jukić.

U predstavi igraju Željka Bulić, Ana Veraja, Jure Talajić, Vinko Vuković Liska, Manuela Šiljeg – Malezija, Josip Talajić i Marijeta Kežić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik