Ovogodišnja Rimska noć u Naroni u znaku magije

Autor: na 26. srpnja 2019.

Večeras je u Vidu u Arheološkom muzeju Narona i na Naronitanskom trgu devetu godinu za redom održana manifestacija Rimska noć u Naroni.

Svake godine se održava u cilju promocije antičkog nasljeđa mjesta Vid, kao i samog muzeja, a ove godine tema je bila „Magična narona”.

Posjetitelji su tako mogli uživati u predstavama za djecu i odrasle s magičnim trikovima, sudjelovati u radionicama za djecu vezane uz antička vjerovanja, posjetiti gostujuću izložbu Arheološkog muzeja Zadar „Abrakadabra: Magija i praznovjerje u starom vijeku” te poslušati Ivane Ožanić Roguljić s Instituta za arhelogiju iz Zagreba o praznovjerju u rimskom dobu.

Također, posjetitelji su se mogli upoznati sa starim zanatima, kušati rimske delicije, vidjeti kako na njima izgledaju antičke frizure, gledati gladijatorske borbe, nastup egzotičnih plesača i žonglera s vatrom, fotografirati se s legionarima i upoznati cara Dioklecijana i caricu Oliviju.

Organizatori IX. Rimske noći u Naroni su Turistička zajednica Grada Metkovića, Grad Metković, Arheološki muzej Narona i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik