Svećenici i časne sestre iz doline Neretve okupili se u crkvi sv. Nikole

Autor: na 27. srpnja 2019.

Danas je u crkvi sv. Nikole biskupa održan prvi susret svećenika i časnih sestara iz doline Neretve.

Iz doline Neretve trenutno je u hrvatskim župama raspoređeno oko 50 svećenika i oko 100 časnih sestara te je veliki broj njih, uz svećenike i redovnice iz Neretvanskog dekanata, sudjelovalo na svetoj misi koju je predvodio nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije msgr. Marin Barišić, koji je rodom iz Župe Vidonje.

„Neretva je dala puno svećenika, redovnika i redovnica i htjeli smo se sastati ovdje, u svom rodnom kraju i zahvaliti se Gospodinu i svima onima koji su utkali dio sebe u naše živote. Htjeli smo s vjernicima proslaviti ovaj događaj jer mi nismo baloni koji su van vremena i prostora, nego smo sinovi i kćeri svojih roditelja, svojih sredina i župnih zajednica. Meni je uvijek jedan poseban osjećaj naći se u dolini Neretve. Ona je srasla s mojim odrastanjem i to je bio moj svijet i horizonti koje sam sada, na svoj način, proširio, ali ona jezgra, temelj, ono što je utkano ovdje, poštenje, vjera, ljudskost, to je moje. To prepoznajem u sebi i u ljudima ovdje i kad god dođem u Neretvu, ja sam došao k sebi, došao sam doma“, rekao je msgr. Barišić.

Okupljanjem se htjelo i potaknuti mlade ljude da pristupe duhovnom zvanju, a sljedeći sustet svećenika i časnih sestara iz doline Neretve planira se za 25. srpnja 2020.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik