• Nekategorizirano

Otvoren treći regionalni vinski festival “Dubrovnik FestiWine”

Autor: na 26. travnja 2016.

Jučer je u Dubrovniku otvoren treći regionalni vinski festival Dubrovnik FestiWine. Otvorenje festivala uvod je  u „Dubrovačku vinsku setemanu“, koja se održava od 25. travnja do 1. svibnja, a u okviru koje brojni dubrovački hoteli, restorani i wine barovi nude posebnu ponudu vina Dubrovačko neretvanske županije.

Danas i sutra će se održati ocjenjivanje 65 vina Dubrovačko neretvanske županije. Dobitnika trećeg Dubrovnik FestiWine Trophyja doznat će se na završnoj večeri festivala u subotu. I naši neretvanski vinari i vinari Vinogorja Komarna konkuriraju sa svojim vrhunskim vinima. Josip Volarević iz Vinograda Volarević ističe:

„Želimo potaknuti ovaj projekt zato što je to projekt Dubrovačko-neretvanske županije gdje se najviše predstavljaju vina iz ove županije. Predstavljamo Vinogorje Komarna i našu Vinariju Volarević koji su sinonimi ekološke proizvodnje. U Dubrovniku ćemo predstaviti Plavac mali Gold Edition koji je naš premac za plavac mali, kvalitetne serije plavca malog u varijanti koje ne idu u drvo, naš standardno dobar rosé, kao i proizvod od autohtone sorte dalmatinski pošip koji smo ove godine po prvi put izbacili na tržište. Od FestiWinea prije svega očekujem nešto konkretniji i još bolji plasman naših vina na strana i domaća tržišta, kao i u samom Dubrovniku.“

Dubrovnik FestiWine Gala donatorska večera održat će se 28.travnja u hotelu Dubrovnik Palace. Poznatim kuharima asistirat će mlade kulinarske nade Vinko Cvitanović i naš sugrađanin Luka Matić koji kaže:

„Pozvan sam kao sudionik na FestiWine gala zabavi čiji je cilj kreiranje fonda mladih talenata Dubrovačko-neretvanske županije u somelijerstvu i gastronomiji. Kao prošlogodišnji stipendist ja i kolega Vinko Cvitanović pozvani smo da budemo desna ruka gospodinu Zdravku Tomšiću, Petru Obadu i Tomašu Kavčiću. Ovo je jedno veliko i bogato iskustvo do kojeg se došlo uz puno truda, rada i odricanja.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik