Otvoren natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika

Autor: na 15. ožujka 2018.

 

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu kojega, treću godinu za redom, organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz Europske pučke stranke (EPP) Marijana Petir.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života, sa svojim projektima/operativnim konceptima koji su tijekom protekle godine završeni ili su u provedbi.

Pobjednika natječaja očekuje novčana nagrada u iznosu od 15 tisuća kuna te, jednako kao i deset najboljih poljoprivrednika, put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu. Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi se mlade potaknulo na ostanak na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Odabir najboljeg, najinovativnijeg i najodrživijeg projekta provest će stručno prosudbeno povjerenstvo na temelju upotrebe novog znanja, novih metoda ili novih oblika tehnologije u pojedinom sektoru ili regiji, prijenosu inovacije te održivosti inovacije. Povjerenstvo čine dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu i predsjednik Hrvatske agronomske komore Zoran Grgić, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku Krunoslav Zmaić, dekanica Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca Marijana Ivanek-Martinčić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore Božica Marković, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika Jan Marinac, urednik i voditelj emisije Plodovi zemlje Vlatko Grgurić te novinar Jutarnjeg lista Zlatko Šimić.

Natječaj je otvoren od 1. do 31. ožujka. Prijavnice se mogu preuzeti na web stranici petir.eu, a popunjenu prijavnicu potrebno je poslati na adresu elektroničke pošte: hrvatska@petir.eu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik