Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića proslavila 40. rođendan

Autor: na 23. svibnja 2019.

Svečanim programom u Gradskom kulturnom središtu, Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića proslavila je Dan škole i 40 godina osnutka i rada.

U programu su, pojedinačno i okupljeni u školske zborove, te dramske i plesne skupine, nastupali učenici i djelatnici škole. Predstavljena je i monografija škole od 2004. do 2019., nova himna škole te prvi uradak školske filmske skupine u kojem je predstavljen rad škole.

„Četrdeset godina je iza nas i puno uspjeha i generacija učenika. Škola sada broji oko 700 učenika u matičnoj i dvije područne škole i, kao svih dosadašnjih godina, uključeni smo u niz projekata i aktivnosti na lokalnoj razini, a i šire. Naši učenici, također, sudjeluju u velikom broju izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti i mogu s ponosom reći da svake godine postižemo dobre rezultate na natjecanjima u znanju i sportu. Mi ćemo i dalje raditi i dalje se truditi što veći broj djece uključiti u sve te aktivnosti kako bi došla do izražaja njihova kreativnost i sloboda izražavanja“, rekla je Žana Dodig, ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića.

Uručena su i priznanja učenicama koje su osvojile prva mjesta na državnim natjecanjima te njihovim mentorima. Priznanje je uručeno učenici Petri Batiovnić koja je, pod mentorstvom nastavnice Dubravke Šešelj bila prva na Natjecanju-izložbi učenika osnovnih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2019. Nagrađene su i učenice Sara Šiljeg, Karla Šiljeg, Ana Sušak i Nikolina Medak, koje su, pod mentorstvom Nina Šešelja, osvojile prvo mjesto na državnom prvenstvu u krosu.

Također, kao učenice generacije proglašene su Leonarda Šćulac i Tea Šprlje.

U sklopu programa, u galeriji Gradskog kulturnog središta otvorena je i izložba radova učenika nastavnice Dubravke Šešelj povodom njenog tridesetogodišnjeg rada u školi, a prikazani su i projektni radovi učenika i nastavnika iz tehničke kulture, informatike, robotike, biologije, kao i školski listovi i slikovnice koje su na državnim natjecanjima osvojile prva mjesta.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik