Osnivanjem Vatrogasne zajednice unaprijeđeno vatrogastvo na području Metkovića

Autor: na 5. ožujka 2019.

U Zgradi političkih stranaka sinoć je održana osnivačka skupština Vatrogasne zajednice grada Metkovića koju čine Javna vatrogasna postrojba te DVD-ovi Metković i Vid.

Za predsjednika je izabran gradonačelnik Dalibor Milan, a zapovjednik će biti Jure Pilj, sa zamjenikom Dariom Vladimirom. Članovi zapovjedništva su još Goran Medak i Miće Suton, a Upravnog odbora su Stipica Bebić i Damir Boras, a Nadzornog Željko Martinac, Nikola Bulum i Dragan Vučić.

Gradonačelnik Milan rekao je da zajednica ustanovljena na dobrovoljnoj osnovi u svrhu unapređenja vatrogasne djelatnosti, zaštite od požara i vatrogastva.

„Ciljevi zajednice su višestruki, unapređenje sustava zaštite od požara i samog vatrogastva, učinkovita provedba vatrogasne djelatnosti, pripremnost vatrogasnog sustava, aktivnosti podizanja vatrogasne kulture. Grad Metković je u svom proračunu osigurao 800 tisuća kuna za razvoj vatrogastva u Metkoviću. Novac će biti ravnomjerno raspoređen na sve članice vatrogasne zajednice“, rekao je Milan.

Zapovjednik Jure Pilj rekao je da će Zajednica pružiti bolju organiziranost vatrogasnih društava.

„Budući da se u zadnje vrijeme pojavilo nekoliko subjekata vatrogastva na području Metkovića, zakonska obaveza i regulativa je predvidjela da se u takvom slučaju osniva vatrogasna koja će te tri pravne osobe sažeti u jednu pravnu osobu i tako bolje organizirati vatrogastvo na području grada“, rekao je Pilj.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik