Općina Zažablje provodi dva projekta za mlade

Autor: na 9. siječnja 2019.

Općina Zažablje s Udrugom DOBRA sudjeluje na dva projekta usmjerenima prema mladima.

Projekt “Putovima malih mjesta” financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Cilj projekta je omogućiti djeci i mladima da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava kroz nove inicijative steknu znanje, vještine i usvoje primjerena stajališta te poboljšaju kvalitetu života.

Djeca i mladi će kroz istraživanja pronalaziti autentičnost i specifičnost namirnica, običaja i nalazišta u ruralnim zajednicama i stvoriti nove proizvode i jela s inovativnim odabirom namirnica, koja će kasnije ukomponirati u turističku ponudu pojedinih mjesta.

Partneri na projektu su Srednja škola Metković, Srednja i tehnička škola Opuzen, Osnovna škola Stjepana Radića, Osnovna škola fra Ante Gnječa Staševica, Osnovna škola Ivo Dugandžić Mišić Komin, Grad Metković i Općina Zažablje.

Projekt „Aktiva-pozitiva br. 2.“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a cilj je osnaživanje, motiviranje i aktivacija mladih osoba za promjene vezane uz prostor u kojem žive s ciljem unapređenja kvalitete života mladih ljudi na području jedinica od posebne skrbi i ruralnom području. Partneri na projektu su Grad Metković, Općina Zažablje i Centar za socijalnu skrb Metković.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik